top of page

Onze certificeringen

Bij Perfect Pellet ben je verzekerd van gecertificeerde pellets voor je pelletkachel tegen lage prijzen. Er achter komen wat deze certificeringen inhouden? Lees het hier!

ENplus-A1 

Klasse A1 wordt gegeven aan pellets met de beste kwaliteit voor gebruik in particuliere kachels en ketels. Volgens de huidige normerming moeten A1-houtpellets een as-gehalte hebben van minder dan 0,5% als ze geproduceerd worden van coniferenhout en minder dan 0,7% als ze van loofhout geproduceerd worden. De nieuwe standaard zal ook een waarde bevatten voor de werkelijke densiteit. De ruimte tussen de pellets beïnvloedt immers sterk de densiteit van de ‘gestorte’ pellets. De standaard zorgt ervoor dat er steeds dezelfde massa pellets, ongeachte het pelletmerk, wordt aangevoerd bij een bepaalde schroefsnelheid in bv een pelletkachels.

ENplus certificaat
FSC certificaat

FSC

Het Forest Steward Council keurmerk is de beste  internationale certificering voor verantwoord bosbeheer. Dit houdt in dat het hout van productie tot aan levering moet voldoen aan de hoogste eisen op milieuvriendelijk, sociaal en economisch gebied. 

DINplus

De DIN Plus-certificering garandeert dat aan specifieke basisnormen wordt voldaan in verschillende productiestadia. Dit houdt in classificaties op basis van diameter, slijtvastheid, vochtgehalte en stofgehalte.

DINplus certificaat

Waarom gecertificeerde pellets kopen?

Het kopen van gecertificeerde pellets biedt talrijke voordelen. Gecertificeerde pellets zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan strenge normen, waardoor ze zorgen voor een veel efficiënte verbranding, lage uitstoot en daardoor ook een schonere pelletkachel. 

Zijn gecertificeerde pellets beter voor mijn pelletkachel?

Over het algemeen zijn gecertificeerde ENplus-A1 en DINplus pellets beter voor je pelletkachel. Ze voldoen aan strikte normen en kwaliteitseisen, wat resulteert in een efficiëntere verbranding en minder afzetting van as en roet in je kachel. Door gecertificeerde pellets te gebruiken, behoud je de optimale prestaties van je pelletkachel en verleng je de levensduur van het apparaat. Onze Granulita pellets voldoen naast de ENplus-A1 en DIN normen ook aan de FSC certificering. 

Hoe kan ik zien dat mijn pellets ENplus-A1 gecertificeerd zijn?

Om te zien of jouw pellets ENplus-A1 gecertificeerd zijn, controleer de verpakking op het ENplus-logo met de aanduiding "A1". Je kunt ook de ENplus-database op hun website raadplegen en het certificaatnummer controleren dat op de verpakking staat vermeld. Alle houtpellets van Perfect Pellet zijn altijd ENplus-A1 gecertificeerd. 

Zijn gecertificeerde pellets duur? 

Gecertificeerde pellets hoeven helemaal niet duur te zijn! Perfect Pellet levert namelijk premium pellets van topkwaliteit voor een goedkope prijs. 

Ervaar de warmte van de Granulita Premium pelletkorrels

De beste optie voor uw pelletkachel

Pelletkorrels van topmerk Granulita behoren tot de beste soort van Europa. Naast de gewoonlijke (hoge) normen die pelletkorrels volgens ons moeten hebben zoals ENplus-A1 en DINplus, zijn de Granulita pellets ook FSC gecertificeerd.  

Geef jou buitenavonden nog meer sfeer met de IkiPele 

Het ideale terraskacheltje  

De IkiPele is een klein buitenkacheltje dat brandt op houtpellets. Het pelletkacheltje is makkelijk mee te nemen en bij te vullen en ideaal voor zowel warme zomeravonden op het strand als koude winteravonden op het terras. Door de unieke techniek binnenin het kacheltje geeft de IkiPele veel warmte af, maar is het tegelijk c02 vrij.